Keresés...
Menü
Az Ön kosara üres.
Végösszeg:
0 Ft

Így mentse meg a felrepedezett betont!

2021. június 07
2108
Így mentse meg a felrepedezett betont!

Korábbi cikkeinkben már szó esett arról, hogy a beton lényegében egyetlen építkezésről sem hiányozhat, hiszen az építőipar legelterjedtebb alapanyagai közé tartozik, tulajdonságai révén hosszú éveken, évtizedeken keresztül megállja a helyét minden épülettípusban. Ámbár, mint minden, előbb utóbb a betonszerkezetek is meggyengülnek, karbantartásra szorulnak, hogy aztán újabb hosszú évekig nyújtsák az elvárt minőséget. 

 

Betonjavító habarcsok a hosszú élettartamért

A betonszerkezetek leggyakrabban jelentkező, szabad szemmel is könnyen, gyorsan észrevehető hibája a repedések megjelenése. Ezek nem csupán esztétikai szempontból jelentenek gondot, hiszen a repedések folyamatosan nőni fognak, s ezzel egyetemben a beton szerkezete pedig gyengülni, töredezni fog, ami a betonfelület funkciójától függően igen csak baleset-, és életveszélyes lehet, ha nem kezeljük időben.

Kiváló megoldást jelent azonban egy-egy minőségi betonjavító habarcs alkalmazása, mellyel gyorsan és egyszerűen orvosolható a probléma. Ezen termékek alkalmasak lakó-, ipari- és közterületek beton felületeinek javítására is. A betonjavítást végezhetjük éleken, homlokzaton, vízszintes és függőleges felületeken egyaránt. Az SK Márkabolt webshopjában számos betonszerkezeti problémára találhat hathatós, költséghatékony és gyors megoldást, hiszen a termékek széles kínálatával várjuk ügyfeleinket. Cement kötőanyagú tapadóhidak, betonjavító anyagrendszerek, műgyanta alapú rendszerek, tömítő és vízzáró habarcsok is megvásárolhatóak alkalmazási területtől függően. 



Így javítsa ki a megjelenő repedéseket!

Az általunk forgalmazott beton javítására szolgáló anyagokkal és ehhez szükséges kellékekkel mondhatni gyerekjáték a felrepedezett beton helyreállítása, de persze szakemberek alkalmazása mindig biztosabb, mint a saját kezű munka. 

A beton javításának legelső fázisa, hogy a különböző sérült, korrodáló területeket, töredezett, lehulló darabkákat eltávolítjuk, majd ezt követően alaposan kitisztítjuk a betonszerkezetet, hogy a tapadóhidak felvitelekor a felület és a javítóhabarcs tökéletesen illeszkedjenek. A tapadóhíd a két anyag közötti tökéletes összekapcsolódást teszi lehetővé, kiegyenlíti a felületek réseit, így biztosítja az alatta és felette elhelyezkedő két réteg illeszkedését. Persze vannak olyan javítóhabarcsok melyek nem igénylik a tapadóhidat. A tapadóhíd felvitele után következik maga a betonjavító habarcs, még mielőtt a tapadóhíd megszáradna. A folyamat végén még egy simítóhabarcs réteget is érdemes felvinni, melynek köszönhetően a felület így már festhető, burkolható. 

 

figyeljen oda a beton állapotára

A beton a hidak fő építőeleme, ugyanakkor a betonszerkezet rendszeres karbantartást, javítást igényel

 

Természetesen a beton javítására szolgáló habarcsok között rengeteg funkciót ellátó és minőséget képviselő terméket találhat. A betonszerkezet hibáinak függvényében különbséget tehetünk a konkrét hibák kijavítása, szerkezetmegerősítés, a passzivitás megőrzése, visszaállítása és egyéb munkálatok között. A különböző építmények, épületek, szerkezetek, mint például erkélyek, lépcsők, kerítések, falak, hidak, szobrok, műemlékek leggyakrabban tapasztalható hibái a beton elöregedése, repedezése, fizikai behatástól való sérülése és lepattogzása, vagy a betonacél alkatrészek korróziója. 

Szerencsére ezeket időben észlelve, a megfelelő anyagokkal kezelve gyorsan és hatékonyan lehet orvosolni. 

Ha kérdése van a témával kapcsolatban, vagy szeretne részletesebb információkat kapni, nézzen szét weboldalunkon a releváns menüpontok alatt, vagy vegye fel velünk a kapcsolatot és segítünk eligazodni.

 

+3620/595-2143
skmarkabolt@z-milan.hu

címkék:
Címkék