Keresés...
Menü
Az Ön kosara üres.
Végösszeg:
0 Ft

Vízszigetelés és ragasztás

A HATÉKONY VÍZSZIGETELÉS


kenhető vízszigetelés

 

Az otthonteremtés minden ember számára élete egyik legnagyobb vágya, s kétség kívül mindenki szívében lakozik egy kép az álomotthonról. Bár az otthon mindenki számára más-más jelentéstöbblettel bír, az mindnyájunkban közös, hogy mikor eljutunk az otthonteremtéshez, vagy csak egy egyszerű felújításhoz, életünk legfőbb színterét, szeretnénk minél esztétikusabbá, tökéletesebbá varázsolni.

Az esztétikumot egyszerre képviseli a belső helyiségek, és a külső terek arculatának kivitelezése, hiszen ezek adják vissza stílusunkat, értékvilágunkat. Ez lehet játék a színekkel, formákkal, lakberendezéssel is.

 

A vízszigetelés szerepe

Az otthonunk arculatát, mind a külső és belső terekre értve, nagyban meghatározza a kerámia használata, így például a teraszon, konyhában, fürdőszobában, vagy bárhol máshol. Noha egy igazán szép fürdőszoba elképzelhetetlen a stílusunkhoz igazodó kerámiaburkolat nélkül, a kivitelezés minőségét sem szabad félvállról venni, hiszen, ha nem a megfelelő módon és eszközökkel történik a kerámialapok elhelyezése, nem fogunk tudni sokáig gyönyörködni az új, csillogó díszítésben.

Az egyik legalapvetőbb dolog a kerámiák elhelyezése során a megfelelő csemperagasztón túl, a tökéletes vízszigetelés. A pincék, fürdőszobák, erkélyek, teraszok, medencék, és más olyan helyiségeknek az aljzatát, falait rendkívül fontos nagy precizitással szigetelni, hiszen ezeket igen gyakran éri erősebb vízterhelés. Legyen szó akár belső, akár külső színtérről, a szigetelőanyag kiválasztásakor mérlegelendő tényező, hogy hová, milyen vízterhelés - pozitív vagy negatív víznyomás, esetleg mindkettő - mellett szeretnénk azokat alkalmazni. Ha a szigeteléskor silányabb minőségű termékeket alkalmazunk, hamar tanúi lehetünk a visszafordíthatatlan károsodásnak.

 

Mit kínálunk önnek?

Az SK Márkabolt webshopjában minden szükséges anyagot és eszközt megtalálhat a hatékony és eredményes munkához, hiszen a legjobb minőségű vízszigetelő anyagok repertoárját kínáljuk Önnek.

A Sika Ceram 500 Ceralastic egy rugalmas, egykomponensű, cementbázisú, műanyagokkal módosított habarcs, lúgálló, szintetikus szálakkal megerősített, finom szemcseméretű vízszigetelő, vízzáró és burkolatragasztó. A legjobb választás, ha egy munkamenetben szeretnénk elérni a tökéletes vízszigetelést, vízzárást és megfelelő minőségű csemperagasztást. A termék C2ES2, CM02P és PIMCIR besorolással rendelkezik, mely ipari felhasználást is lehetővé tesz. Alkalmazása esetén már 12 óra elteltével megkezdhető a fugázás. Kül- és beltéren egyaránt alkalmazható.

A Sika Ceram 205 large egykomponensű csemperagasztó magas ellenállású cementből, polimerből szilikonból, kvarchomokból és egyéb speciális adalék anyagokból áll. Könnyedén készíthetünk csempe-, kerámiaburkolatot konyhában, fürdőszobában, erkélyen, vagy bárhol, ahol arra szükség lehet. S, hogy mi teszi igazán hatékonnyá ezt a remek terméket? Csempét a csempére! Egyedi összetevőinek köszönhetően nem szükséges a meglévő burkolatot eltávolítani. Elég azt letisztítani és már kezdődhet is a csempézés. Kül- és beltéren egyaránt alkalmazható, akár nagy méretű lapokohoz is. C2TE besorolással rendelkezik, mely az ipari felhasználásra is alkalmassá teszi.

 

vízszigetelő anyagok minden felületre

A nagy vízterhelésnek kitett helyiségekben nagyon fontos a csempék vízszigetelése

 

A kisebb javító jellegű vízszigetelő és vízzáró munkálatokra kiváló választásnak bizonyulhat a Sika MonoTop-109 Waterproofing.  Ez a termék egy egykomponensű, vízzáró javítóhabarcs. Akárcsak az előbb bemutatott Sika terméknek, a MonoTop-109-nek is nagy előnye, hogy több felülettípusra is nyugodtan alkalmazható, hiszen nagyfokú védelmet biztosít a víz okozta károsodással szemben, legyen szó akár betonról, tégláról vagy kőről. A vízszigetelő anyagok között kevés olyan található a piacon, mely a kisebb, javítási munkálatokhoz is kifogástalan eredményt biztosít. Bármely egyéb Sika vízzáró termékhez tökéletesen illeszkedik, hozzáköt.

A kenhető vízszigetelés egyik oszlopos képviselője, a Sikalastic-1K, mely egy egykomponensű, rugalmas, speciális alkáli-álló polimerekkel módosított, szálerősített cementhabarcs. Funkcióját tekintve a kerámia burkolatok és olyan beton építmények vízszigetélésében jelent megoldás, melyek nagy terhelésnek, hajlító alakváltozásnak vannak kitéve hosszútávon. A Sikalastic-1K is megállja helyét a fürdőszobák, zuhanyzók, teraszok, erkélyek, úszómedencék, ipari-és ivóvíz tartályok, csővezetékek esetén is, hiszen rugalmas védőbevonatot képez a különböző felületek megerősítése céljából pl.: jégolvasztó só, fagyás, hó, szén-dioxid korrodáló, károsító hatásaival szemben, így biztosítva a hosszútávú tartósságot.
Ezen képességét a finomszemcsés, válogatott adalékanyagokkal, polimerekkel és egyéb speciális adalékokkal való összetételének köszönheti. A Sikalastic-1K kenhető vízszigetelés nedves felületekre is igazán könnyedén felhordható simítókanállal, ecsettel, hengerrel, akár függőlegesen is, hiszen nem csúszik meg, mivel összetéténél fogva kiválóan tapad szinte minden alapfelületre, így többek között a betonra, kőre, kerámiára, fára, falra.
Fontos, hogy a frissen feldogozott Sikalastic-1K anyagot, ha külső helyszínről van szó, legalább 1-2 napig védjük meg az esőtől, és más környezeti hatásoktól, mint pl.: a széltől, vagy a nagyon erős napsütéstől.

A kenhető vízszigetelés másik igen jelentős képviselője a Sikalastic 580. Akár házilag, mi magunk is ipari minőségű szigetelést hozhatunk létre teraszon, tetőkön vagy éppen burkolt, de sérült felületeken. Az akril bázisú kenhető tetőszigetelő anyaggal varratmentes, egységes vízszigetelés hozható létre, mely UV álló és páraáteresztő. Felhordása ecsettel vagy hengerrel egyaránt elvégezhető. Töréseknél, javításoknál csupán az egyenletes felhordásra kell ügyelni. Sérült szerkezetek újraszigetelése esetén elegendő a sérült részek eltávolítása vagy tisztítása. Akár meglévő zsindely, cserép, pala, stb. tetőszerkezetek bontás nélküli vízszigetelésére is tökéletesen alkalmas.

Másik fontos kategóriát képvisel a vízszigetelő anyagok repertoárjában a SikaMur Dry, egy egykomponensű, speciális légpórusokat és adalékanyagokat tartalmazó cementkötésű habarcs, mely tökéletes a nedves falakra javító- és szárító vakolatként. A SikaMur Dry egy különleges habarcs, mely belső és külső terek utólagos falszárítási munkálataihoz nyújt hathatós eredményt. Ha már megtörtént a víz átjutása a korábbi szigetelésen vagy számítani kell újabb nedvesség megjelenésére, akkor mindenképp érdemes ezt a terméket választania, hiszen elősegíti a víz elpárolgását a falszerkezetből, gátolja a sók kivirágzását, ugyanis leköti a nátrium-kloridot a habarcsrétegben. További előnyei közé tartozik, hogy igen könnyedén kezelhető, jó bedolgozási tulajdonságainak köszönhetően. Előnye, hogy a szigetelni kívánt felület sem igényel különleges előkészítést, elegendő csupán a felületet gletteléssel, vagy szilikát alapú festéssel előkészíteni.

A SikaMur Dry szárítóvakolat mellé érdemes lehet a SikaMur Finish használata is, abban az esetben, ha kőműves munkálatok befejezésekor megemelkedik a páratartalom, így szükségessé válik a gyorsabb megkötés. A Sika Mur Finish különösen a cement-és mészcement besimításához ajánlott. A SikaMur Finish, akár csak a Dry verzió 25 kg-os kiszerelésben kapható.

A vízszigetelő anyagok sorába tartozik továbbá a Sika BlackSeal BT, mely termék egy butil alapú, egykomponensű tömítő- és ragasztóanyag, amit a Sika márkanévhez hűen, a legtöbb építési alapfelületen jó tapadási képesség jellemez. Fő funkciója és képessége, hogy kiváló réskitöltő, zsugorodás nélkül, így a kisebb javító munkálatok során bátran alkalmazható. A Sika BlackSeal BT sem igényli az alapfelület különleges előkészítését, s könnyen feldolgozható akár a nyirkos alapfelületeken is.

A vízszigetelés kivitelezésére igen sok lehetőség áll rendelkezésre, hiszen a különböző célokra más-más termékeket lehet alkalmazni. A Sikagard-703 W egy folyékony, oldószermentes emulzió, mely azonnali felhasználásra lett tervezve. Legfőbb feladata az ásványi felületek hidrofóbizálása, impregnálása, azaz tulajdonképpen víztaszítóvá teszi a felületeket, melybe beletartozhat a beton, fal, vakolat, tégla, kő és szálcement is. A Sikagard-703 W láthatatlan védőréteget alkot, mely nagyban korlátozza a vízfelvételt, szennyeződést, így pedig az alga-és gomba megtelepedését is. Különleges képessége, hogy páraáteresztő, és akár át is festhető. A termék 2, 5 és 20 literes kiszerelésben is kapható.

Végül, ám nem utolsó sorban, ejtsünk szót a Sikamur InjectoCream 100-ról is. A SikaMur® -InjectoCream-100 egy újgenerációs talajnedvesség elleni szigetelő vízzáró krém, 600 ml-es monoporciós kiszerelésben. Az anyagot egy kinyomó pisztoly segítségével juttatjuk be a kifúrt lyukakba – nincs szükség speciális injektáló eszközre. Az egy munkafolyamattal beinjektált SikaMur® -InjectoCream-100 felszívódik a nedves falban, és ott egy vízzáró réteget képez és megakadályozza a további nedvesség felszívódását. Alkalmazása könnyű, akár házilag, mi magunk is elvégezhetjük.

Mint azt most Ön is olvashatta, a kenhető vízszigetelés használata igen fontos, és elkerülhetetlen annak érdekében, hogy otthonunk egyszerre maradhasson esztétikus és időtálló kívül-belül.