Keresés...
Menü
Az Ön kosara üres.
Végösszeg:
0 Ft

Tömítő és vízzáró habarcsok


Vízzáró habarcs

 

Burkolás során akaratunkon kívül is előfordulhatnak kisebb repedések vagy hiányosságok az anyagban, amelyet jobb hamar leszigetelni. A vízmentessé tétel és a burkolat élettartamának megnövelése érdekében fontos, hogy jó minőségű vízzáró habarcs legyen az alapanyag. Ebben segít a Sika vízszigetelés, hiszen termékeinkkel kiváló végeredményt kaphat.

 

A hiánytalan szigetelés fontossága


A vízszigetelés ott érdemel különösen nagy figyelmet, ahol a burkolat nagy nedvességnek van kitéve nap, mint nap. Főként építkezéskor, felújításkor lényeges a megfelelő vízzáró habarcs használata a kültéri egységekhez, hiszen a hajszálrepedésekbe jutó víz a hidegben megfagyva szétnyomhatja a burkolatot. A Sika vízszigetelés megbízható habarcsokat biztosít, legyen szó akár úszómedencéről, víztartályról, esővíz gyűjtőről vagy akár a fürdőszobai javítási munkálatokról. Az egykomponensű vízzáró habarcs nem csak szerkezeti elemek szigetelésére akalmas, de képes nagy frontoldali víznyomás elviselésére is. A Sika vízsszigetelés beltérben való alkalmazhatósága az ivóvízellátás rendszerében is kiváló eredményt biztosít, használhatjuk akár csapadékvíz ellen is kerámiaburkolat alá. A vízzáró habarcs árak az értékkel szemben alacsonyak, viszont magas minőségű végeredményt biztosítanak.

 

vízzáró habarcs padló burkolásához

 

A megfelelő habarcsok használata


Sika vízszigetelés alkalmazása során bizonyosodjunk meg róla, hogy az alapfelület szerkezetileg ép legyen, valamint tisztítsuk meg a szennyeződésektől, zsíroktól, olajoktól a vízszigetelő habarcs megfelelő tapadása érdekében. Továbbá nem lehet teljesen sima a felület, elegendő érdesítés és nedvesítés (kapilláris telítődésig) szükséges a vízzáró habarcs felvitele előtt. A vízszigetelő habarcs ásványi összetételének köszönhetően behatol a kapillárisok mikrorepedéseibe és kitölti azokat. Megszilárdulásakor kristályos mátrixot hoz létre, ami az anyag vízálló tulajdonságát adja a későbbiekben. Könnyen alkalmazható, egyszerű kikeverésének köszönhetően csak a megfelelő mennyiségű vizet kell hozzáadni, majd felvinni az adott felületre. A vízszigetelő habarcs megkötését követően felületaktív anyagot képez, amely lényegesen csökkenti a kappillárisok kialakulását. A habarcs mechanikus módon, de akár kézzel is szépen felvihető és eldolgozható még függőleges felületeken is. Páraáteresztő és fagyálló tulajdonságainak köszönhetően jelentősen megnöveli a burkolat élettartamát, ugyanis nem keletkeznek zsugorodási repedések az alapanyagban. Éghető komponensektől és korrozív anyagoktól mentes, valamint ellenálló az olvasztósóval szemben, viszont ezzel szemben a vízzáró habarcs árak kedvezők.

 

Bátran válasszunk kültérre is!


Betonszerkezetek kiváló szigeteléséhez kiváló segítséget nyújt a SikaTop Seal-107 vízszigetelő habarcs, amely nem csak medencék és aknák esetén, de például aljzatbetonok bevonására is alkalmas. Nagy teljesítőképességű szigetelést biztosít, egyszerűen és megfolyásmentesen bedolgozható a felületbe. Felvitelt követően 2-3 napot számoljunk a száradásra attól függően, milyen felületre használtuk, hiszen különbség van járólap lehelyezés és burkolás között. A megbontott csomagot érdemes felhasználni a csomósodás megelőzése érdekében. A zsákok bontatlan állapotban egy évig elállnak, amennyiben száraz, hűvös és nedvességtől védett helyen tároljuk.
A vízzáró habarcs árak kilogrammnyi egységre vonatkoztatva is megtalálhatók weboldalunkon, azonban egy kiszerelés 26 kg szállítási egységsúllyal rendelkezik. A vízzáró habarcs árak lényegesen kedvezményesebbek amennyiben webshoponkunk keresztül rendel, mint a bolti árak.