Keresés...
Menü
Az Ön kosara üres.
Végösszeg:
0 Ft

Tetőszigetelés

Kenhető tetőszigetelés, a hatékony alternatíva

 

kenhető tetőszigetelés új építéshez, lakásfelújításhoz

 

A megfelelő tetőszigetelés kiépítésének fontossága egyetlen ház vagy lakás esetében sem vonható kétségbe, hiszen két alapvető feladatkör is előtérbe kerül ennek során. Köztudott, hogy a meleg levegő felfelé száll, így a padlástérből a tetőn keresztül szökik el a hőenergia nagy része. Másrészt pedig a tető szigetelés funkciója nem merül ki ennyiben, ugyanis a vízszigetelés is nagyon fontos szempont. A lakásfelújítások egyik leggyakoribb oka az elavult, rossz minőségű szigetelés, függetlenül attól, hogy hő-, vagy vízszigetelésről van szó. Mindazonáltal a kettő igen szorosan összefügg egymással.

 

Új lehetőségek


Ma az építőipari termékek piacán rendkívül bőséges felhozatallal találkozhatunk, így van ez a szigetelőanyagokkal is, hiszen a technológia fejlődésének köszönhetően bármilyen elvárásnak találhat megfelelő matériát. A hőszigetelőanyagok széles palettáján fellelhet hungarocell, üveggyapot, kőzetgyapot, poliuretán, vagy a polisztirol termékeket, melyek a legnépszerűbb kategóriát képviselik. A legtöbb esetben ezek az anyagok már előre elkészített, lapok, tekercsek formájában vásárolhatók meg, melyek ára igen csak borsos, alkalmazásuk pedig nehézkes, szakember segítségét igénylik. Szerencsére ma már létezik ennél olcsóbb, de ugyan olyan hatékonyságfokkal rendelkező szigetelési opció.
Az úgynevezett kenhető szigetelés egyszerre biztonságos, megbízható, kedvező árú alternatíva, illetve rendkívül könnyen kezelhető, gyorsan elvégezhető a felvitele. Persze számos egyéb érv szól a kenhető szigetelés mellett, melyeket most néhány mondatban összefoglalunk önnek, hogy jobban megismerhesse milyen lehetőségek közül válogathat.

 

Tetőszigetelés, és ami alatta van


A szigetelés egyik vállfaja a tetőszigetelés, mely az egyik legnagyobb jelentőséggel bír, habár kétségtelen, hogy egyetlen felület szigetelését sem szabad elhanyagolni. A tetőszigetelés mégis azért emelendő ki, mert a családi házak átlagos hőveszteségének a negyede itt történik. Télen a háztartások a rezsijét 75%-ban a fűtéssel kapcsolatos kiadások teszik ki, de nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy a nyári hónapokban, a megfelelő tetőszigetelés kellemes belső hőmérsékletet eredményezhet otthonában, megelőzve a tetőtér felmelegedését. Másik oldalról megközelítve az épületszerkezet ezen része van legjobban kitéve az időjárás viszontagságainak, így nem csupán a hőszigetelésre, de a vízszigetelésre is igen nagy hangsúlyt kell fektetni. Utóbbi szituációban nagy segítséget jelenthetnek a kenhető tetőszigetelő anyagok. A padlásfödém szigetelése a kenhető tetőszigetelés alkalmazásával ugyanis kis költségből megoldható, ráadásul akár Ön is, egyszerűen elvégezheti ezt.

 

sika tetőszigetelés költséghatékony megoldás
Válasszon Ön is gyors és költséghatékony megoldást

 

Termékfelhozatal


Nézzük meg konkrétan, milyen opciókat is kínálunk önnek a szóban forgó kategórián belül a Sika tetőszigetelés termékei közül.

Először is tisztázzuk, hogy milyen alapvető előnyei lehetnek a kenhető tetőszigetelés alkalmazásának. Ahogy azt már korábban leírtuk, ezen gyártmányok használata igen egyszerű és biztonságos. A kenhető tetőszigetelő anyagok gyorsan és könnyen felhordhatók az adott felületre, ráadásul a nehezebben hozzáférhető helyeken is praktikusan alkalmazhatók. Mellettük szól még, hogy legtöbbjük közvetlenül, hidegen burkolható, s nagy ellenállóképességüknek köszönhetően hosszú évtizedekig állják a sarat az időjárás viszonytagságaival szemben.

A Sika tetőszigetelés termékei között poliuretán, akril és a hagyományos bitumenes alapú szigetelőanyagokkal találkozhat. A poliuretán alapú készítmények képviselője a Sikalastic-614, mely egy egykomponensű, hidegen feldolgozható, nedvesség hatására beinduló kötésű poliuretán vízszigetelés. A Sikalactic-614 alkalmazható lapos- és magastetők vízszigetelésére, új szerkezetek szigetelésére és meglévő szigetelések utólagos felújítására, erkélyek és teraszok vízszigetelésre, ragasztott kerámia/cementlapok alá. Felvihető beton, aszfalt, bitumenes szigetelőlemez, téglafalazat, cementkötésű tetőfedő lemezek felületére. Mivel egykomponensű termékről van szó, így igen egyszerűen, hidegen feldolgozható, nem igényel magas hőmérsékleten való kezelést. A termék további előnyei között mindenképp meg kell említeni, hogy rendkívül jó a páraáteresztő képessége, így a penészedés, gombásodás is kiküszöbölhető, könnyen átfesthető, a gyors kötésnek köszönhetően pedig szinte azonnal érheti eső is, összességében pedig jelentősen meghosszabbítja a tetőszerkezet élettartamát. Webshopunkban a Sikalactic-614, 15 literes, költséghatékony kiszerelésben kapható.

 

 

tetőszigetelő anyagok sika

 

Természetesen a két fő kenhető szigetelés mellett számos egyéb, kiegészítő terméket, kelléket találhat boltunk virtuális polcain, melyekre a munkálatok alkalmával szüksége lehet. A Sikalastic Metal Primer tapadóhídként szolgál a Sika tetőszigetelés rendszerekhez, fém alapfelületre. A Sika Bonding Primer, mely egy kétkomponensű alapozó az alapfelület megerősítésére, szintén hasonló célt szolgál, hiszen elsődleges feladata a Sikalastic termékek tapadásának javítása. Bátran alkalmazható betonra, vakolatra, kerámialapra, szigetelőhabra, bitumenes felületre, gipszre, cementvakolatra, esztrichre és habarcsra egyaránt. Igen hasznos árucikkről beszélünk, hiszen megszilárdítja a poros vagy morzsalékos felületet, kiegyenlíti az alapfelület nedvszívó képességét, így még a durvább, nehezebben kezelhető felszín megdolgozása is gyerekjátékká válik. Ezen termékkategóriába tartozik továbbá a Sikalastic Primer PVC, mely egy egykomponensű, poliuretán alapozó a PVC alapú tetőszigetelő lemezekre, és a Sikalastic Primer FPO, mely ugyan ezt a célt szolgálja FPO/TPO alapú tetőszigetelő lemezek esetére. Ugyan a Sikakastic kenhető szigetelés termékeinek felvitele után nincs szükség karbantartási munkálatokra, hiszen évekig biztosítják a megfelelő vízszigetelést, mint mindenre, előbb utóbb erre is ráfér egy kis „vérfrissítés". Ilyen szituációkban érdemes használni a Sika Reactivation Primer nevű anyagot a már korábban felvitt kenhető tetőszigetelő rendszerek újra aktiválásához, teljesítményük feljavításához.

A tetőszigetelő anyagok felrakásában segítséget nyújtó eszközök között meg kell még említeni a SikaFlexitape Heavy nevű polyamid szalagot, melyet a vízszigetelő rendszerek dilatációs hézagainak, valamint a repedések áthidalásához lehet használni, a Sikalastic Flexistrip pedig a csavarfejek eltakarására alkalmas. S végül, ám nem utolsó sorban igen hasznosnak bizonyulhat a Sika Reemat Premium üvegfátyol, ami a tető szigetelés alkalmával a sarkok, hajlatok és repedések okozta kellemetlenségek kiküszöbölésében nyújt segítséget.

Azok, akik viszont ragaszkodnak a megszokott rendszerekhez, ajánljuk a SikaBit és SikaDörr rendszereket. Mindkét rendszer komplett rendszer felépítést kínál, több, egymástól teljesen eltérő kivitelezési megoldásokra. A SikaBit rendszer a hagyományos tetőszigetelő rendszereken túl lehetőséget kínál az extenzí, intenzív vagy éppen hasznosított tetőmegoldásokra is. Így akár fákkal és cserjékkel beültetett „zöld” háztetőnk is lehet. A SikaDörr bitumenes szigetelő lemezek pedig prémium kategóriás, kimagasló vízszigetelő termékek. Található közöttük öntapadós alumíniumbetétes égéskésleltetővel ellátott lemezek, vagy akár poliészter-alumínium kompozit és üvegfátyol hordozó réteggel ellátott lemez is. A legváltozatosabb megoldás, minden időben, minden időre.

A Sika tetőszigetelés termékei a magas minőséget ötvözik a kedvező árakkal, így ár-érték arányban keresve sem találna megfelelőbbet a szigeteléssel kapcsolatos feladatokhoz. Nézzen körül webshopunkban, rendelje meg, amire szüksége van, s garantáljuk elégedettségét a tető szigetelés, és minden más ehhez kapcsolódó munka terén is.