Keresés...
Menü
Az Ön kosara üres.
Végösszeg:
0 Ft

Karosszériatömítés

 


Sikaflex karosszéria tömítők


Ecsetelhető karosszéria tömítő paszta gyors és hatékony megoldást kínál kiváló szigetelés mellett

 
A legtöbb ember számára igen fontos, hogy autója mindig kifogástalan állapotban szelje az országutat, noha számos alkatrész hibátlan, együttes munkájára van szükség ehhez, mégis ami legelőször szembetűnik az a jármű karosszériájának állapota. Az igényes autótulajdonosok szemében már egy-egy apróbb hiba is igen bosszantó lehet, azonban nem kell rögtön a karosszériajavítóba rohanni, hiszen van más megoldás is, igaz a szakértők segítségét nem szabad elhanyagolni.

Karosszériajavítás olcsón, egyszerűen

 

A Sikaflex-529 AT nevű termék a karosszéria tömítő anyagok egyik jeles képviselőjeként van jelen az SK Márkabolt webshopjának virtuális polcain.

A Sikaflex-529 AT karosszéria tömítő jellemzője, hogy egyszerre szórható és ecsetelhető poliuretán-hibrid tömítőanyag, a járművek karosszériájának külső és belső részeinek tömítéséhez. A Sikaflex-529 AT levegőnedvesség hatására gyorsan köt meg. Tökéletes választás a rugalmas, tartós tömítésre a hegesztési varratoknál, lemezátlapolásoknál, vagy akár a csatlakozásoknál is. Fizikai tulajdonságainak köszönhetően ez az ecsetelhető karosszéria tömítő a legtöbb felülethez jól alkalmazkodik, remek a tapadóképessége fémeken, de a festett felületeken, műanyagon is.

A sikaflex karosszéria tömítő termékcsalád ezen tagja ugyanakkor alkalmas a gyári szórt tömítéssel megegyező megjelenésű varrattömítésre, továbbá  nagyfelületű, rugalmas bevonatként cserélt karosszériaelemekre, és a PVC alvázvédő kiegészítésére. A termék további fontos előnye, hogy megóvja járművét a kőfelverődéssel és korrózióval szemben. Mindemellett fontos azt is szem előtt tartani, hogy használatához szakértelem, tapasztalat szükséges, így érdemes hozzáértő kezeket megbízni a javítási munkálatok ellátásához.

További előnye, hogy a legtöbb alapfelületre előkezelés nélkül felvihető, rendkívül gyorsan megköt, a végeredmény pedig szinte megkülönböztethetetlen a gyári tömítéstől, a termék emellett öregedés- és időjárásálló.

A sikaflex karosszéria tömítő termékcsalád előzőhöz igen hasonló tagja a Sikaflex-527 AT, mely egy szintén többcélú poliuretán-hibrid ecsetelhető karosszéria tömítő, külső és belső rugalmas illesztések tömítéséhez. Tulajdonságaiban szinte teljesen megegyezik az előzőekben bemutatott karosszéria tömítő paszta jellemzőivel. Habár a legtöbb alapfelületen ez a tömítőanyag is előzetes kezelés nélkül alkalmazható, fontos, hogy a szóban forgó alapfelület legyen tiszta, száraz és formaleválasztótól, zsírtól mentes. A termék tapadását a Sika Aktivator (Cleaner) 205 tisztító folyadék használatával is elő lehet segíteni.

A Sikaflex-227 szintén egy rugalmas és gyorsan kötő, könnyen átfesthető, karosszéria tömítő paszta. Kiváló megoldás a varratok, átlapolások, csatlakozások tömítésére, valamint a feldolgozhatósági tulajdonságait tekintve is igen előnyös. Érdemes megemlíteni, hogy állékony, amellett, hogy a legtöbb felületen jól tapad csiszolható is, könnyen és gyorsan átfényezhető, illetve öregedésálló, ellenáll az időjárás viszontagságainak. A termék megvásárolható szürke, fekete és fehér színben is, attól függően, hogy járműve milyen színekben pompázik, de természetesen a későbbiekben is gond nélkül átfesthető a végeredmény tetszőleges színekre.

 

ecsetelhető karosszéria tömítő paszta a szervizekben is megállja a helyét

A Sika termékeket a szervizekben is előszeretettel alkalmazzák


A Sikaflex-221 már inkább egy általános használatú, univerzálisan alkalmazható karosszéria tömítő paszta, ám „testvéreihez” hasonlóan szintén rugalmasra megkötő, tartós, erős tapadású tömítőanyag. Előnyei közé tartozik, a rugalmasság mellett, hogy igen ellenálló a környezeti hatásokkal szemben. A termék nem korrodálódik, könnyen csiszolható, átfényezhető, átfesthető, s ami a legfontosabb, hogy a legtöbb alapfelületen jól tapad. A legideálisabb alapfelületek lehetnek fémek, alapozó festéssel vagy lakkozással ellátott felületek, horganyzott lemezek, kerámia, üveg vagy műanyag.

Kissé másabb kategóriát képvisel a Sikaflex-521 UV, melynek fő funkciója a réskitöltés, tehát egy tömítő, ragasztóanyag, mely a levegő nedvességtartalmának hatására magasan terhelhető, rendkívül rugalmas elasztomerré köt. Ahogyan azt neve is elárulja, a Sikaflex-521 UV egy kifejezetten UV- és időjárásálló Sika készítmény, mely emellett, akárcsak a fentebb bemutatott termékek, kifejezetten rugalmas, és a legtöbb alapfelületen előkezelés nélkül alkalmazható, mint például fa, fém, alapozók és lakkok (kétkomponensű rendszerek), kerámia és műanyag. Szintén könnyen csiszolható, átfényezhető, s a korrodációnak is ellenáll, s nem utolsó sorban magas fajlagos elektromos ellenállással rendelkezik. A Sikaflex-521 UV is elérhető fekete, szürke és fehér színben.

A SikaLastomer-710 az egyik legnépszerűbb karosszéria tömítő paszta, ugyanis gumiágyazású szélvédők tömítésére, különféle műanyagelemek felragasztására, lámpaburák tömítésére, emblémák rögzítésére is tökéletes megoldás. Kifejezetten alkalmas az olyan elemek tömítésére, melyeket később ismét oldani kell majd.

A karosszéria tömítő anyagok ezen képviselőjének legfőbb pozitív tulajdonságai közé tartozik többek között, hogy melegítés nélkül is gyorsan képes megkötni, egyszerűbben alkalmazható, mint a már bemutatott társai, ezen kívül jól ellenál az időjárásnak, és az öregedésnek. Minimális előkészítés mellett is rendkívül jó tapadási képességgel rendelkezik az üveg, alumínium, fa, acél, gumi vagy egyéb felületeken is, azonban mindössze rövid ideig ellenálló üzemanyaggal, ásványi olajokkal, növényi és állati zsírokkal szemben. Fekete és fehér színben vásárolható meg.

Szinte minden bemutatott termék 300 és 600 ml-es kiszerelésben érhető el a webshopunkban, s igény szerint a színek közül is válogathat.

 

Amennyiben bármilyen kérdés merült fel önben a leírtak kapcsán, vagy tovább szeretne érdeklődni a termékekről, akkor bátran vegye fel kapcsolatot kollégáinkkal, vagy böngésszen tovább termékeink között, ahol részletesebb leírást is találhat a szóban forgó karosszéria tömítő anyagok kapcsán.