Keresés...
Menü
Az Ön kosara üres.
Végösszeg:
0 Ft

Injektáló anyagok


Injektáló anyagok

 

Az egyenetlen talaj, a párás klímaviszonyok, a talaj megsüllyedése és még temérdek hasonló okból kifolyólag sérülhet családi házunk vagy annak alapzata. Az állandóan nedves falak penészedéshez, dohoz szaghoz vezetnek, rontják az épület élettartamát, repedések jelenhetnek meg, amik az évek során egyre kiterjedtebbé válnak. Ezek a problémák kiküszöbölhetők előzetesen injektáló habarcs használatával, vagy megoldhatók utólag is megfelelő falszigetelés injektálás alkalmazásával. A házak falának átnedvesedését és azt, hogy soha nem száradnak ki teljesen, a benne lévő kapillárisok okozzák, amelyeken felszivárog a talajvíz. Ennek kiküszöbölésére többféle módszer is létezik, azonban a leghatásosabb és legkevesebb bontással járó szigetelési forma a fal injektálás (másnéven beton injektálás).

 

fal injektálás és falszigetelés egybekötve

 

 

Az injektálásról röviden


Az injektáló anyag egy olyan vegyi szigetelőszer, amely a falazatba juttatva kikeményedik ezzel elzárva az említett kapillárisokat, valamint víztaszítóvá teszi a kezelt részeket. Mindemellett a falszigetelés injektálás minden faltípusnál használható a többi kezelésfajtával szemben, így nincs kritériumokhoz kötve, valamint az injektáló anyag ár érték arány is jutányos. Statikai nézőpontból egyáltalán nem okoz problémát a ház szerkezetében, hiszen a beton injektálás a legkevesebb felfordulással járó és legkíméletesebb megoldás. Az alapanyag injektálás árak weboldalunkon megtalálhatók.

A kivitelezés során a szakemberek furatokat készítenek a ház és az alapzat bizonyos pontjain, körülbelül 10-15 cm távolságra egymástól, amelyeket fal injektáló anyag segítségével feltöltenek. A furatok nem érik át a teljes falvastagságot, hiszen az injektáló habarcs 15-20 cm-es szélességben kitűnően szétterjed, valamint megszilárdulását követően teljesen hidrofóbbá, azaz víztaszítóvá válik. Az injektáló anyag továbbá pórusszűkítő tulajdonsággal bír, amelynek köszönhetően a kapillárisok elzáródnak és a víz sem tud ezt követően visszaszivárogni a mikrorepedésekbe.

 

Mikor érdemes nekilátni?


Miért javasolt a falszigetelés injektálás mihamarabbi kivitelezése? Nos, amennyiben szeretnénk megőrizni a falak épségét és hosszú élettartamot biztosítani családi házunk számára, érdemes minél hamarabb belevágni. Alap injektálás árak szempontjából sem olyan nagy kiadás. A nyirkos, nedves falak következtében penész alakulhat ki a ház belsejében is, valamint csökkentheti a fűtés hatékonyságát, ami miatt megnövekednek a költségek. Fal injektálás hiányában a sok vizet felszívott falak mállani kezdenek, amelynek mind külső, mind belső nyomait megfigyelhetjük. A vakolat felpúposodik, majd a festékréteggel együtt lehullik, helyenként egybefüggő repedések jelentkeznek. Amennyiben építkezéskor kimaradt a falszigetelés injektálás, vagy nem volt rá lehetőségünk, mert készen vettük a családi házat, gondoskodjuk róla, hogy a beton injektálás be legyen pótolva.

 

Milyen hibákra kínál megoldást?


Beton injektálás több olyan problémára nyújthat megoldást, melyekre nem is gondolnánk, így legyen szó tervezési problémáról, eltérő alapozási síkokról vagy akár tervezettnél nagyobb teherbírás eléréséről. Fal injektálás segítségével a kedvezőtlen talajviszonyokon is javíthatunk, hogy ne jelentsen gondot a talajsüllyedés vagy az inhomogén talajszerkezet. Az injektáló habarcs kitölti az alapzat lazább szerkezetű részeit, gyökérszerű szétterjedésének köszönhetően először a lazább, majd a tömörebb állagú talaj felé halad. A technológia sajátossága abban nyilvánul meg legfőképp, hogy a fal injektáló anyag megszilárdulásakor megnövekszik annak térfogata, ezzel tömörebbé téve az egész szerkezetet. Természeti szempontból nagy előnye, hogy az injektáló anyag nem bomlik le a talajban. Minden a fal injektálás során felhasznált műgyanta, krém és injektáló habarcs magas építőipari minősítéssel rendelkezik, hogy már egy használat alkalmával kiváló végeredményt biztosítson. Ráadásul az injektáló anyag ár kiszereléshez mérten változó, így mindenki megtalálhatja a számára optimálisat.

 

falszigetelés injektálás repedés javítás

 

Fal injektáló anyag vásárlása során érdemes figyelembe venni, hogy az alap injektálás árak webshopon keresztül történő rendelés esetén kedvezőbbek. Az injektáló anyag ár nagyobb kiszerelésben való vásárlás esetén lényegesen olcsóbb. Webáruházunkból többféle fal injektáló anyag beszerezhető, műgyanták, krémek, de akár gyorsan habzó szerek is. Kínálatunkban megtalálható olyan speciális összetételű injektáló anyag is, amely víz alatti repedések javítására lett kifejlesztve, sőt sós vízzel szintén kompatibilis és az injektáló anyag ár is kedvező. Amennyiben fontosnak tartja, hogy az alap injektálás árak megfizethetők legyenek, nézzen szét kínálatunkban!

 

Falszigetelés injektálás házilag

 

Most, hogy már tisztában vagyunk azzal, hogy mit is jelent az utólagos vízszigetelés, és az injektálás, érdemes lehet szót ejteni arról is, hogy miként végezhető el akár házilag is, illetve mire kell számítani, ha az alap injektálás árak kerülnek szóba.

A fal injektálás tehát, mint kiderült remek megoldást jelent a falak utólagos szigetelésére. Emellett jó hír az is, hogy ezt akár házilag, saját kezűleg is meg lehet oldani. Ugyanakkor mint mindig, azt ajánljuk, hogy amennyiben van rá lehetőség kérje szakemberek segítségét a falszigetelés injektálás során is, hiszen a szakértők tisztában vannak vele, hogy milyen hibához, milyen típusú injektáló anyag a legjobb megoldás, de magát a procedúrát is precízebben el tudják végezni. 

 

Mire van szüksége?

Ha mégis arra adná a fejét, hogy saját kezűleg áll neki a fal injektálás elvégzésének, akkor az alábbi dolgokat érdemes észben tartani.

  • Mindenekelőtt szükséges lesz valamilyen injektáló anyag, ezeket akár Ön is könnyen beszerezheti az SK Márkabolt webshopjából. Ilyenek például a Sikadur-52 Injection (AB), Sikadur-53 (AB), SikaMur-InjectoCream-100 stb., melyek minden terepen, például beton injektálás esetén is kiválóan megállják a helyüket, de lényegében bármilyen felületen alkalmazhatóak, úgy mint habarcson, kövön, acélon és fán. 
  • Ezen kívül szükség lesz még kompresszorra, egy fúrógépre, valamint injektáló anyag adagolóra. Utóbbit szintén meg tudja vásárolni webshopunkban. 

A házilag megoldott alap injektálás árak természetesen a felhasznált anyagok mennyiségétől, minőségétől függően változhatnak, éppen ezért akár óriási különbségek is lehetnek az injektálás ár kategóriájában. Az SK Márkabolt webshopjából jutányos áron szerezheti be a fal injektálás, beton injektálás minden szükséges kellékét.

Mindazonáltal jó, ha tisztában van azzal, hogy a fal injektálás sem jelent gyógyírt mindenre, hiszen az utólagos vízszigetelés csak a kapillárisan szivárgó vizet állítja meg. 

 

fal injektálás remek minőségben

 

Hogyan kezdjen neki?

Az injektálás elvégzéséhez először is le kell verni a külső vakolatot a vasalt lemezek és falazat találkozásánál. Kb. 10-15 centiméterenként 12 mm átmérőjű lyukakat fúrunk a falba, de óvatosan, nehogy túlságosan mélyek legyenek a furatok. Érdemes ezeket a falazat és a vasalt lemez találkozásánál meglévő fugába fúrni. Ügyelni kell arra is, hogy ne legyenek teljesen vízszintesek a furatok, hogy az injektáló anyag ne folyhasson ki. Kompresszorral megtisztítjuk a portól a lyukakat, majd bejuttatjuk az injektálószert injektálóadagolóval. Erre a célra tökéletesen megfelel az általunk is forgalmazott SikaMur InjectoCream 100, amihez ajándék pisztoly is jár. Ha megtörtént az injektálás, ragasztóhabarccsal le kell zárni a furatokat, majd fel kell helyezni az új vakolatot. 

 

A mi termékeinkkel mindig jól jár!

 

A fal és alap injektálás árak tehát a leírtak alapján igen széles skálán mozognak, azonban, ha az SK Márkabolt virtuális polcairól vásárol, mindenképp költséghatékonyság jegyében cselekszik. Azért vannak akár nagyobb árkülönbségek is, mert az injektálószerek anyagi vonzata függ a termék kiszerelésétől, felhasználási területétől, és persze a minőségétől. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy noha saját kezű munka esetén nem kell megfizetni a szakemberek munkáját, de egy-egy rosszul kivitelezett utólagos szigetelés akár ráfizetést is eredményezhet, ami a  fali és alap injektálás árak többszöröse is lehet.