Keresés...
Menü
Az Ön kosara üres.
Végösszeg:
0 Ft

Formaleválasztók

 


Formaleválasztók

 

A betonozás egyik legfontosabb kelléke a zsalu, melynek célja, hogy a helyén tartsa és alakot adjon a frissen kiöntött beton számára. A zsaluzat készülhet fából, műanyagból, fémből. A betonozást követően a zsaluzatot el kell bontani, mely nem egyszerű feladat, éppen ezért alkalmaznak az építőiparban előszeretettel, úgynevezett formaleválasztókat. A következő cikkben összefoglaljuk Önnek, hogy milyen formaleválasztó termékek közül válogathat az SK márkabolt virtuális polcairól.

 

A formaleválasztók széles választéka

 

A formaleválasztók soron következő képviselője, amelyről szót kell ejteni az a Sika TR-6, mely egy oldószermentes formaleválasztó emulzió, fém és fa zsaluzatokhoz. Fizikai és kémiai elválasztó hatása révén a beton zsaluzatra való tapadását megakadályozza. A Sika TR-6 szintén változatosan alkalmazható. A kizsaluzott felületekre utólagos rétegek felhordását például vakolat, bevonat, ragasztó, valamint azok tapadását általában nem befolyásolja hátrányosan. Előnyös tulajdonságai közé sorolható, hogy felhasználásra kész, ásványi olaj-, és oldószermentes, természetes és szintetikus hatóanyagokból készült. A Sika TR-6 formaleválasztó ezenkívül szagtalan, alkalmazása pedig rendkívül költséghatékony.

A megadott mennyiség betartásával jó minőségű látszóbeton felületek készíthetők, adalékanyagai csökkentik a rozsdásodást és megnövelik a fa zsaluzatok élettartamát. A Sika TR-6 felhasználása előtt, akárcsak a Sika Separol F-100 felhasználását megelőzően alapos előkészület szükségeltetik. Először is minden felhasználás előtt alaposan át kell keverni, a kezelendő zsalufelületeknek pedig tisztának és száraznak kell lenniük, illetve szintén el kell távolítani a rozsda és beton maradványokat.

A formaleválasztók felhordásához ajánljuk a Sika nagynyomású szóróberendezést. Amennyiben ennek használata nem áll módjában, ez esetben ecsettel vagy ronggyal is felhordható a termék. A Sika TR-6 felhordása után körülbelül 20 perc száradási időt kell biztosítani. Fontos, hogy szintén kerülje a szer felhalmozódását a felületen, ám amennyiben ez megtörténik, távolítsa el ronggyal vagy gumilappal. A Sika TR-6 termék megvásárolható 20 kg-os kiszerelésben, vagy 90 kg-os hordós kiszerelésben.

A Sika Schalöl nevű formaleválasztó egy ásványi olaj bázisú, oldószermentes termék fa-, fém és műanyag zsaluzatokra. Jellemzője, hogy fizikai úton fejti ki hatását, és bátran alkalmazható nedvszívó, és nem nedvszívó zsaluzatokhoz is. Tulajdonságainak köszönhetően tökéletes látszóbeton felületet eredményez.

A Sika Schalöl tiszta, gyors és kifejezetten költséghatékony kizsaluzást tesz lehetővé, emellett védi a fazsaluzatot a kilúgozódástól. A termék nem tartalmaz paraffint, kenőolajat és hagyományos zsaluolajat, így a foltképződés is könnyen elkerülhető. A Sika Schalöl-t hígítatlanul kell felhordani a tiszta, száraz zsaluzatra ecset, henger, rongy vagy szóróberendezés segítségével. Az egyenletesen vékonyan, egységesen felhordott formaleválasztó hibátlan betonfelületet eredményez. A felhordott réteget legalább egy órán keresztül védeni kell az esőtől.
27 literes és 200 literes kiszerelésben vásárolható meg, ez a legköltséghatékonyabb gyártmány a bemutatott formaleválasztók közül.

Amennyiben kérdése van, netán további információkat szeretne megtudni a bemutatott Sika formaleválasztók kapcsán, bátran vegye fel velünk a kapcsolatot, segítünk Önnek!

 

Formaleválasztó termékek széles választékban webshopunkban