Keresés...
Menü
Az Ön kosara üres.
Végösszeg:
0 Ft

Felhordó eszközök

 


Felhordó eszközök, levegős kinyomópisztoly


levegős kinyomópisztoly felhordáshoz

Az építőipari és karosszériajavítással kapcsolatos munkálatokban közös, hogy nagyon sokrétűek, vannak bonyolult, komplex, nagy szakértelmet igénylő feladatok. Ám számos olyan munka is akad, melyeket akár saját kezűleg, szakember segítsége nélkül is elvégezhet, hiszen nem igényelnek különösebb szaktudást. Az ilyen jellegű, kisebb-nagyobb javítási munkálatokat nagyban megkönnyítik a top kategóriás alapanyagok, illetve segédeszközök használata. Az alábbiakban most ezekre a segédeszközökre helyezzük a hangsúlyt, s ezen belül is a felhordóeszközökre.

Ahány probléma, annyi megoldás

A különböző típusú felhordóeszközök óriási segítséget jelentenek, hiszen a karosszéria-, épület-, tető-, fal-, padlószerkezeti stb. javítások során megannyi féle problémával találkozik az ember. Ezek kezeléséhez pedig különböző javítóanyagokra és felhordóeszközökre van szükség az említett felületek funkcionális, formai, és anyagi különbségei miatt. Éppen ezért minden munkafolyamatnak és anyagnak megvan a maga segédeszköze, melyek megkönnyítik a munkálatokat.

Sika felhordóeszközök a tökéletes munkáért

Kezdjük a felsorolást rögtön egy olyan termékkel, mely nem illeszkedik az építőipari segédeszközök sorába, hiszen a Sika Jetfow Gun 400 névre hallgató szóró kinyomópisztoly sokkal inkább a karosszériaüzemek nélkülözhetetlen eszköze. A szóban forgó termék egy többfunkciós levegős Sika kinyomópisztoly, melynek legfőbb előnyei között szerepel, hogy kompakt méretéből adódóan kisebb, szűk helyeken is használható. Ez a levegős kinyomópisztoly tökéletesen alkalmas a Sika által gyártott szélvédőragasztók kinyomására, tömítőanyagok felhordására, de akár a gyári jellegű felszórásra is. Nagy teljesítményének köszönhetően nem csak megkönnyíti, de meg is gyorsítja a karosszériajavítás folyamatát.

Mindenképp szót kell ejteni a webshopunkban szintén megtalálható Airflow 300 levegős kartuspisztolyról, mely egy fokozatmentesen szabályozható levegőspisztoly. Tökéletes megoldást jelent a 300 ml-es kartusok tartalmának egyszerű, gyors és biztonságos felhordására. Természetesen nem csak a kartusos, de a zacskós kiszerelésű anyagok kinyomásához is forgalmazunk segédeszközöket. Ezt a feladatot az Airflow 600 levegős kinyomópisztoly tudja ellátni, mely szintén egy fokozatmentesen szabályozható, dugattyús levegős kinyomópisztoly 300-600 ml-es zacskós kiszerelésekhez. Ennek kisebb testvére, az Airflow 400 levegős kinyomópisztoly pedig a 400 ml-es unipac termékek felhordására alkalmatos.

 

sika levegős kinyomópisztoly segédeszköz

A Sika által gyártott javítóanyagok és segédeszközök nem csak az építőiparban, de a karosszériaműhelyekben is népszerűek

 

Szintén a levegős Sika kinyomópisztoly kategóriát erősíti a Sika Spraygun 290 nevű tömítőanyag szórópisztoly. Ez a termék azonban speciális, hiszen csak a Sikaflex-529 AT nevű hibrid tömítőanyaghoz használható. A Sika Sparygun 290 levegős kinyomópisztoly egyszerűen bevethető, mely alkalmas rugalmas, tartós, a gyári szórt tömítéssel megegyező megjelenésű varrattömítések készítésére, de a nagyfelületű karosszériaelemek javításánál is jól bevált eszköz.

A Sika akkumulátoros kinyomópisztoly 600 egy igazi nehézfiú a maga kategóriájában. Ez a Sika kinyomópisztoly kifejezetten nagy viszkozitású SikaTack ragasztóanyagok kinyomására tervezett szerszám, 4500 N kinyomóerővel, utánfolyás elleni védelemmel.

Hasonló, rendkívül modern és technikailag fejlett, csúcsminőségű termék a Sika PowerCure Dispenser akkumulátoros kinyomópisztoly, mely a PowerCure rendszerű ragasztóanyagok adagolására lett kifejlesztve. Egyetlen, szénkefe nélküli motor üzemelteti a párhuzamos adagoló mechanizmust, melynek kinyomási sebessége fokozatmentesen változtatható.

A nehézfiúk után ismét a kisebb segédeszközök felé tereljük a témát, elsőnek is pedig a H2PS kézipisztolyról érdemes pár szót ejteni. Ez a Sika kinyomópisztoly remek választás a 300, 400 és a 600 ml-es zacskós, valamint a 300 ml-es kartusos kiszerelésű, egykomponensű tömítő- és ragasztóanyagok feldolgozásához.

A Powerflow Combi kézi kinyomópisztoly az egyik leggyakrabban alkalmazott felhordóeszköz, hiszen tökéletes megoldást jelent az egykomponensű tömítő- és ragasztóanyagok feldolgozásához, és akárcsak az előző kinyomópisztoly, a Powerflow is alkalmas 300 ml-es kartusok, valamint 300-, 400 ml-es unipac-ok felhordására. A Powerflow Combi 600 kézi kinyomópisztoly pedig a 600 ml-es termékekkel kompatibilis.

A kétkomponensű ragasztóanyagok kinyomásához lettek kifejlesztve a pneumatikus pisztolyok. Ezen belül kiemelendő a SikaFast 250, mely SikaFast 5211,5215, 5221, 555 250ml, SikaFast- 555 LXX ragasztók felvitelére alkalmas. Nem mehetünk el szó nélkül a SikaForce 415 mellett sem, mely a SikaForce 7720 nevű termék kinyomásához használatos.

Végül, de nem utolsó sorban még egy kategóriát kell bemutatni. Ebben találhatjuk a Sika SCP szórópisztolyt SikaGard alvázvédő anyagokhoz, illetve a Sika CW szórópisztolyt alváz és üregvédő anyagok felhordásához. Ide tartozik még a Sika UBC szórópisztoly is.