Keresés...
Menü
Az Ön kosara üres.
Végösszeg:
0 Ft

Cement alapú kiegyenlítő habarcsok padlófelületekhez


 

Cement bázisú ipari padlókiegyenlítők

 

Önterülő aljzatkiegyenlítő a nagy terhelésnek kitett padlófelületekhez önterülő beton

 

A nagy terhelésnek kitett padlófelületek, mint például gyárakban, raktárakban, garázsokban, bevásárlóközpontokban, sportcsarnokokban stb., speciális kezelést igényelnek, hiszen a mindennapos, tartós igénybevétel igen csak próbára teszi a mérnöki munkákat. A tartós és ellenálló beltéri felület elengedhetetlen az ilyen jellegű építmények kialakításakor, vagy felújításakor, hiszen a nem megfelelő kivitelezés okán pillanatok alatt plusz költségekbe verheti magát az építtető. Ma az építőiparban előszeretettel alkalmazzák a kivitelezők a Sika aljzatkiegyenlítő termékeit az említett probléma orvoslásához.

 

Önterülő aljzatkiegyenlítő

 

A Sika termékcsalád tagjai vitathatatlanul megállják a helyüket szinte minden nemű építészeti eljárás során, kezdve a szigeteléstől, egészen a betonjavításig. A Sika gyártmányok egy speciális válfaját jelentik az aljzatkiegyenlítő habarcsok, melyek a nagy terhelésnek kitett padlófelületek élettartamát hivatottak meghosszabbítani.
A Sikafloor rendszerek általánosságban cement, epoxi- és poliuretán műgyanta technológiára épülnek. A Sika közel 50 éves szakértelmének köszönhetően ezek a termékek a legextrémebb követelményeknek is meg tudnak felelni önállóan is, vagy akár a különböző kötő, javító és töltőanyagok vegyes alkalmazásával.

 

Sikafloor-432 DecoCem

 

A Sikafloor-432 DecoCem egy cementkötésű önterülő aljzatkiegyenlítő az említett padlószerkezetekhez, 3-30 mm vastagságban. A Sikafloor-432 DecoCem tulajdonképpen egy előre elkészített és adagolt porkeverék, melynek fő összetevői a speciális cement és osztályozott, magas minőségű adalékanyagok. Ezen kiegyenlítő habarcs egyik legnagyobb pozitívumaként emelhető ki az egyszerű használat, hiszen egy folyós, könnyen pumpálható, önterülő esztrichről beszélünk. Az egyszerűség pedig gyorsasággal is párosul, mivel rendkívül hamar megszilárdul, így serkentve a munkavégzés ütemét.

A Sikafloor-432 DecoCem önterülő aljzatkiegyenlítő alkalmazási területe is igen sokrétű, számos felületen nyújt tökéletes megoldást. Bármikor használható a tartós és ellenálló felületek kezeléséhez beltérben, új, vagy felújítandó ipari padlófelületekhez, a nagy igénybevételű helyeken, mint például gyárakban, raktárakban, garázsokban, bevásárlóközpontokban. Ezenkívül remek kiegyenlítő alaprétegként funkcionál betonfelületekhez, illetve anhidrit, magnezit esztrichekhez, és nem nedvszívó felületekhez

A könnyű kezelhetőség, és gyors szilárdulás mellett számos egyéb tulajdonságát is érdemes megemlíteni a szóban forgó terméknek. Funkciójánál fogva igen jó terülőképességgel rendelkezik, s könnyen önthető, szivattyúzható. A már megszilárdult aljzatkiegyenlítő pormentes felületet képez, melynek kopásállósága is figyelemre méltó. Kiegészíthető szintetikus bevonatokkal is, mely kölcsönhatásnak köszönhetően nedvességtaszító hatást érhetünk el. Emellett a Sikafloor-432 DecoCem használata kifejezetten biztonságos, minimális károsanyag kibocsájtása van.

 

Az önterülő aljzatkiegyenlítő pormentes, erőteljesen kopásálló felületet képez, kiegyenlítő habarcs egyben.

A raktárak, gyárak padlózata minden nap rendkívüli terhelésnek van kitéve

 

Fontos megjegyezni, hogy a felvitelt követően legalább 3-4 óra teljen el, mielőtt gyalogos terhelésnek teszi ki a felületet, s legalább egy hetet érdemes várni a teljes ipari méreteket öltő terhelésig. A termék felbontatlan, sértetlen eredeti csomagolásban, száraz helyen 9 hónapig megőrzi minőségét, de lényeges, hogy a fagytól és víztől védeni kell.

Az aljzatkiegyenlítő felviteléről érdemes tudni, hogy 3-30 mm vastagságban alkalmazható, s a használat előtt a kezelendő felület legyen tiszta, száraz és mentes minden szennyeződéstől, mint pl. por, olaj, zsír, bevonatok és felületkezelő szerek, stb.. Amennyiben a felület egyenetlensége több mint 15 mm, érdemes első körben a Sika® Level-100 aljzatkiegyenlítővel előkezelni azt.

A Sikafloor-432 DecoCem önterülő beton az SK Márkabolt webáruházában Ön által is beszerezhető, 25 kg-os kiszerelésben, naturszürke színben, gazdaságos, 10.859 Ft-os áron.

 

Sikafloor Level-30

 

A Sika termékcsalád önterülő aljzatkiegyenlítő termékeinek másik jeles képviselője a Sikafloor Level-30, mely egy kifejezetten nagyteljesítményű, cementes, önterülő aljzatkiegyenlítő cementesztrich beltéri és kültéri használatra egyaránt, 4 - 30 mm rétegvastagság között.

Akárcsak az előbbiekben bemutatott gyártmány, a Sikafloor Level-30 is rendkívül sokféle formában képes helytállni az alkalmazási területre vonatkozóan. Ez a kiegyenlítő habarcs 4 és 30 mm közötti rétegvastagságban vihető fel esztrichek és betonpadlók egy munkamenetben történő kiegyenlítéséhez és simításához, remek opció az ipari körülmények adta terhelés kiküszöbölésére. Ellenáll a közepes és nagyon erős mechanikai igénybevételeknek, mint például a raklapszállító targonca okozta terhelés. Ugyanakkor bevethető betonjavítási munkálatokra és szerkezetmegerősítésre egyaránt.

A Sikafloor Level-30-nak is megvannak a maga sajátos előnyei, melyek mind hozzájárulnak a sikeres és hosszan tartó padlóburkolat kialakításához. Többek között ide sorolható a Sika termékek egyik védjegye, mégpedig a könnyű kezelés és gyors szilárdulás. Feldolgozása történhet kézzel vagy gépi pumpás bedolgozással, s jellemző rá az alacsony zsugorodási ráta. A felvitelt követően már 3-4 óra elteltével gyalogosan használatba vehető. Mivel kültéren is bátran használható, így kitűnő fagyálló képességgel bír, valamint ellenáll a jégolvasztó okozta irritációknak is. Másik oldalról megközelítve pedig padlófűtés esetén is nyugodtan alkalmazható. Szintén nagyon alacsony károsanyag tartalma van, kazeintől és formaldehidtől is mentes.
A bemutatott önterülő beton felbontatlan, eredeti csomagolásban, száraz, +5 °C és +30 °C közötti hőmérsékletű helyen 9 hónapig tárolható.

Az aljzatkiegyenlítő felvitele előtt győződjön meg róla, hogy a szóban forgó beton alapfelület ép, és megfelelő nyomó-, illetve tapadószilárdságú. Emellett, mint mindig, a Sikafloor Level-30 felvitelekor is lényeges, hogy az alapfelület legyen tiszta, száraz valamint mentes az olyan szennyeződéstől, mint pl. olaj, zsír, festék, utókezelő szerek.

A Sikafloor Level-30-at Ön is beszerezheti webshopunkban 25 kg-os kiszerelésben, 14.630 Ft-os áron.

 

SikaScreed HardTop-60

 

Végül, de nem utolsó sorban akategória harmadik tagja a SikaScreed HardTop-60, mely egy gyorskötésű kiegyenlítő és javítóhabarcs 8-80 mm-es rétegvastagságban alkalmazva.
A SikaScreed HardTop-60 akárcsak testvérei, egy gyorskötésű, könnyen kezelhető önterülő beton, melynek kiemelendő a kopásálló tulajdonsága. Műanyag adalékokkal módosított, bedolgozási konzisztenciájú, gyorsan terhelhető kiegyenlítő habarcs.

Webáruházunkban szintén 25 kg-os kiszerelésben megrendelhető, 11.087 Ft-ért.

A Sika gyártó a padlóburkolati megoldások széles választékát kínálja ügyfeleinek ipari létesítményekhez, raktárakhoz, sportcsarnokokhoz, és számos egyéb épülethez, melyeknek extrém terhelési és alkalmazási körülmények között is tartósnak kell maradniuk. A padlóburkolat minőségének megóvása olyan szempontokra és alkalmazási területekre is kiterjed, mint az élelmiszeriparban történő hőmérsékleti terhelés, vagy vegyi hatás, netán kopás okozta terhelés, mint például a gépjárműiparban, és még sorolhatnánk.
A Sikafloor terméktípusok a legnagyobb igényeket támasztó üzemi környezetben is kiválóan megállják helyüket, s megfelelnek a már említett terhelési elvárásoknak.

Amennyiben pedig bármely cementbázisú termékcsaládnak dekoratív megjelenést szeretne kölcsönözni, javasoljuk a Sika ColorCrete betonszínező termékcsaládot. Folyékony festék pigmentekből előállított vizes oldat, melyet akár a betonüzemben, akár közvetlenül a mixer kocsiban lévő betonhoz is lehet adagolni. A betont teljes keresztmetszetében megszínezi. Jelenleg piros, sárga, barna, fekete, zöld, fehér és kék alapszínekben kapható. Adagolását a cement tömegarányához kell igazítani (3-10%), melynek köszönhetően gazdaságos felhasználást tesz lehetővé.

Nem utolsó sorban megjegyzendő, hogy habár a Sika termékek használata viszonylag egyszerű, akkor sem érdemes szakértő, vagy kellő szaktudás hiányában nekiállni a munkafolyamatokhoz, mert könnyen nagyobb lehet a kár, mint a haszon. Óvja meg magát a felesleges kiadásoktól, és bízza szakemberekre a feladatot.

Ha bármilyen kérdés merült fel Önben a témát érintően, akkor nyugodtan vegye fel a kapcsolatot munkatársainkkal, akik a Sika termékek terén óriási tapasztalattal rendelkeznek, s készségesen állnak rendelkezésére, vagy tekintse meg a gyártmányok pontos és részletes leírását weboldalunkon.