Keresés...
Menü
Az Ön kosara üres.
Végösszeg:
0 Ft

Vízszigetelő habarcs, hol és mikor használjuk

2021. január 29
2271
Vízszigetelő habarcs, hol és mikor használjuk

A vízszigetelés minden nemű építmény, épület kialakításakor nagyon fontos lépés, hiszen ennek hiányában hamar problémák léphetnek fel az építményszerkezetben. A megfelelő vízszigetelés kifejezetten fontos például ivóvíz tartályok, üzemi víztartályok, medencék stb. építésekor, de ilyen a beltéri kerámiaburkolat alatti szigetelés is. Hogy mikor, milyen vízszigetelő anyagot érdemes használni az több dolog függvénye, így érdemes akár szakértő segítéségét is igénybe venni. 

 

Az SK Márkabolt kínálata

Sika-110 HD

Cikkünkben sorravesszük azokat a tömítő és vízzáró habarcsokat, melyeket az SK Márkabolt webáruházában is megtalálhat, s melyek használatát követően garantáltan meg lesz elégedve.

A Sika-110 HD nevet viselő termékünk egy merev, magasan vízzáró, vékonyrétegű, betonjavító, kiegyenlítő és vízzáró habarcs, mely olyan betonfelületek vízszigetelésére is alkalmas, mint az ivóvíz tartályok, üzemi víztartályok, medencék, esővíz gyűjtők, stb., magyarul a vízhatásnak tartósan kitett építmények, vagy vízben álló betonfelületek védelmére is alkalmas. Kiváló választás lehet a különböző funkciójú tartályok felújításához, vagy az újak bevonására egyaránt. Több tulajdonsága is van a Sika-110 HD-nak, melyek közül a legfontosabbak között kell említeni, hogy egykomponensű kialakítása révén nincs szükség más anyagra, használatra kész, mindössze vízzel kell vegyíteni. A maximális hatékonyság végett szilikaporral javított, s emellett a felvitel után gyorsan ki lehet tenni nagy vízterhelésnek is.  A termék kézzel és gépi szóróberendezéssel is könnyedén felhordható. Érdemes még megemlíteni a jó páraáteresztő képességet is, melynek köszönhetően elkerülhető a falak gombásodása, penészedése. Az SK Márkabolt webshopjából Ön is megrendelheti a Sika-110 HD-t, 25 kg-os kiszerelésben. 

Sika Monotop-120 Seal

A Sika Monotop-120 Seal szintén egy egykomponensű vízszigetelő habarcs, utóbbi azonban kiegészül ózonálló, kristályosodó adalékanyaggal, melynek nagy előnye, hogy fokozottan védi a betont a vízbehatolás ellen. A Sika Monotop-120 Seal vízszintes, illetve függőleges falfelületek tömítésére, szigetelésére egyaránt kiváló választás. A felhasználási területe ebből adódóan igen csak széles, bátran alkalmazható víztartályban, úszómedencében, fürdőszobában, földalatti építményeknél is. 

A Sika Monotop-120 Seal legfőbb pozitív tulajdonsága, hogy kettős hatással éri el a kívánt célt. Egyfelől kapillárisan, azaz a habarcs mélyen bejut a kezelni kívánt felület pórusaiba, kitöltve azokat, majd egy nem oldódó kristályszerkezetet hoznak létre az ásványi összetevők, ezzel szigetelve a legapróbb hajszálereket is. A másik hatásmechanizmus abból fakad, hogy a felületi kezelés csökkenti a kapilláris vízfelvételt, mely ráadásul páraáteresztő, így a penészedés, gombásodás elkerülhető. Összetételének köszönhetően fagyálló, így az időjárás viszontagságai sem jelentenek kihívást. Akárcsak az imént bemutatott rokona, ez a habarcs is felhordható kézzel, vagy mechanikusan. Természetesen a Sika Monotop-120 Seal is megtalálható webshopunkban, 25 kg-os kiszerelésben.

 

használja a minőségi sika termékeket

Vízszigetelő habarcsaink tökéletesek medencék, ivóvíztartályok, üzemi víztartályok szigetelésére is

 

SikaTopSeal-107

Végül pedig ejtsünk szót a SikaTopSeal-107-ról is, mely gyártmány egy kétkomponensű, közepesen rugalmas vízzáró készhabarcs, ragasztott kerámia burkolat alatti szigeteléshez. Akárcsak az előzőekben bemutatott két termék, a SikaTopSeal-107 szigetelő habarcs is kiválóan alkalmazható medencékben, aknákban, beton vezetékekben, vagy akár hidakon is. Ha olyan vízszigetelőt keres mellyel a beltéri kerámiaburkolat alatti szigetelést szeretné javítani, akkor mindenképp a szóban forgó árucikket ajánljuk. Számos számpontból magas minőséget képvisel, például a nagy hatásfokú szigetelés, könnyű használat, széleskörű felhasználási terület, vagy a fagyállóság révén, de még hosszasan lehetne részletezni, miért is éri meg a SikaTopSeal-107-be beruházni, melyet megrendelhet az SK Márkaboltból is. 


címkék:
Címkék