Keresés...
Menü
Az Ön kosara üres.
Végösszeg:
0 Ft

Tetőszigetelés Sika termékekkel

2020. december 22
2540
Tetőszigetelés Sika termékekkel

A tetőszigetelés az új épületek felhúzásának, vagy elavult lakóházak felújításának egyik legfontosabb részfeladata. Hiszen a meleg levegő köztudottan felfelé száll, így télen a fűtés során itt lehet a legnagyobb a lakás hővesztesége négyzetméterre vetítve, ha nincs megfelelően szigetelve a tetőtér.

 

A szigetelés betetőzése, avagy a tető szigetelése

Szakértők számításai szerint a fűtési energia 20-30%-a szökhet el a tető-, és padlástérben, ami rendkívül pazarló, felesleges pénzkidobást jelent, s a megemelkedett energiafelhasználás környezetkárosító hatásáról még nem is beszéltünk. Sokan nem tudják felmérni a probléma okát, ezért inkább a fűtési rendszer korszerűsítésébe fognak, ami ismét csak felesleges kiadás. Sokkal fontosabb, célravezetőbb, olcsóbb és gyorsan megtérülő megoldás a tetőszigetelés felújítása, mely meggátolja a fűtési energia nagy részének kiszabadulását, így sokkal többet spórolhat a téli hónapokban, s komfortérzete is javulhat. A tetőszigetelés másik változata a vízszigetelés, mely szorosan összefügg a hőszigeteléssel is, hiszen számos vízszigetelő termék javítja a hőtartóképességet is. A vízszigetelő termékek a csapadékvíz beszivárgását gátolják meg, ezzel nagyban megnövelve a tetőszerkezet élettartamát, hiszen akadályozzák a fa és betonszerkezetek elrohadását, a penészedést, gombásodást, melyek egészségkárosító hatása rendkívül kockázatos.

Felmerül hát a kérdés, hogy miképpen érdemes, vagy hogyan lehet a tetőszigetelést korszerűsíteni. Természetesen több megoldás is létezik, azonban most csak néhány olyan opcióra koncentrálunk, melyek az SK Márkabolt webshopjából is megvásárolható SIKA termékekkel is megvalósíthatóak, s ezen belül is a vízszigetelésre helyezzük a hangsúlyt.

 

Sika termékek a megfelelő szigeteléshez

Az egyik olyan termék, amit vásárlóink figyelmébe ajánlanánk, ha a tetőszigetelésről van szó, az a Sikalastic-580, ami egy kenhető, akril tetőszigetelő anyag. A termék egy rugalmas, UV álló, egy komponensű, vizes bázisú anyag, melynek számos előnyös tulajdonsága van, mellyel hatékonyan javíthatja ki a tetőszigetelés hibáit, akár saját kezűleg is. A Sikalistic-580 elsősorban vízszigetelő, azaz fő funkciója a csapadék beszivárgásának megállítása, azonban a hőszigetelés javításában is jelentős szerepe lehet. A Sikalistic-580 segítségével egy olyan egyenletes, varratmentes bevonatot hozhat létre, mely a szigetelést egy teljesen új szintre emeli. Emellett karbantartást sem igényel, s páraáteresztő képességének köszönhetően megakadályozza a penészedést, gombásodást. Gond nélkül alkalmazható új építésű és felújítandó tetőkhöz tagolt, bonyolult tetőformák szigetelésére is, s a régi tetőszerkezetek élettartamát meg is hosszabbítja. A termék további előnyeként meg kell említeni a nagyfokú rugalmasság képességét, akár -20°C hőmérsékleten is. A felhordás után már alig 3 óra elteltével teljes hatásfokon működik, azaz ellenáll az esőnek. A Sikalastic-580 könnyen felhordható, nem igényel karbantartást, nehezen szennyeződik, károsanyagkibocsájtása minimális mértékű. A Sikalastic-580 az SK Márkabolt kínálatában 5, illetve 20 kg-os kiszerelésben is megtalálható.

 

tetőszigetelő anyagok a Sikától

A tökéletes tetőszigetelés egyszerre tesz eleget a hő-, és vízszigetelés kritériumainak is

 

A teljes körű és 100%-os biztonságot nyújtó szigeteléshez ajánljuk az olyan kiegészítőtermékeket, mint például a SikaFlexitape Heavy dilatáció erősítő szalag, ami tulajdonképpen egy polyamid szalag. A Sikalastic kenhető vízszigetelő rendszereinek dilatációs hézagainak kialakításában nyújt segítséget. A csavarfejek eltakarására, a kenhető vízszigetelő rendszerek alá ajánlatos alkalmazni a Sikalastic Flexistrip nevű gyártmányt, mely egy rugalmas tömítő szalag. A tetőszigetelő anyagok sorát erősíti még a Sika Reemat Premium is, egy olyan üvegszövet, mely a kenhető vízszigetelő rendszerek megerősítésére szolgál a sarkok, hajlatok és repedések kijavításához. Többféle méretben is elérhető, így 1,3 m x 90 m és 0,3 m x 100 m-es kiszerelésben.

A Sika tetőszigetelés terén is a legjobb, legmodernebb anyagokat állítja elő, mindezt megfizethető áron. A bemutatott termékeket Ön is bármikor beszerezheti webshopunkon keresztül, ahol további információkat is találhat és válogathat széles termékkínálatunkból.

 


Ajánlott termékeink >

 

címkék:
Címkék