Keresés...
Menü
Az Ön kosara üres.
Végösszeg:
0 Ft

Sérült betonszerkezetek javítása

2021. március 23
2639
Sérült betonszerkezetek javítása

Az építőiparban a beton-, és vasbetonszerkezetek a legtöbb épületnek alapvető elemei, hiszen rendkívül strapabíró, megbízható és viszonylag olcsó alapanyagról beszélünk, melynek előállítása sem jelent különösebb nehézséget. Az idő vasfoga azonban a betont sem kíméli és idővel kisebb-nagyobb hibák itt is megjelennek, melyeket, ha időben észlelünk könnyedén és gyorsan kijavíthatunk.

 

Betonjavító anyagok széles tárháza

A betonszerkezetű építmények kiváltképp megbízhatóak, az időjárás viszontagságainak hatékonyan ellenállnak, nehezebben jelennek meg a szerkezeti sérülések, azonban előbb-utóbb sajnos minden tönkremegy. A hibák megjelenése ugyanakkor könnyen orvosolható különböző betonjavító anyagok segítségével. Ma már rengeteg alapanyagú és széles felhasználási célra gyártott betonjavító anyaggal találkozhatunk az üzletek polcain. Az eltérő képességű termékek a problémák széles körére nyújtanak hathatós megoldást, például kerítések, falak, erkélyek, medencék, hidak javítására, de még hosszan sorolhatnánk. Rengeteg bosszúságot és gondot okoz az elöregedő (vas)betonszerkezetek korrodációja, a beton lepattogzása, repedések feltűnése stb., persze megfelelő karbantartás mellett a problémák megjelenése hosszú évekig, vagy akár évtizedekig halasztható. A leggyakrabban alkalmazott betonjavító anyagok között találhatjuk a cement kötőanyagú tapadóhidakat, műgyanta alapú rendszereket, tömítő és vízzáró habarcsokat.



Az SK Márkabolt webshopjában is többféle betonjavító anyag közül válogathatnak ügyfeleink, melyek garantáltan elsőrangúak a maguk kategóriájában. Ennek jegyében, ha cementbázisú szerkezeti javító anyaggal szeretne dolgozni,  a MonoTop rendszert ajánljuk, míg a műgyanta bázisú szerkezeti javításhoz a Sikadur rendszert érdemes választani.

 

Tapadóhidak

A betonszerkezetek javítására, mint arra már kitértünk, számos gyártmány létezik, melyek nem csak kijavítják a hibát, de egyidejűleg meg is erősítik a betont. A tapadóhidak felhordása egy fontos részeleme lehet a gikszerek kijavításának, noha ennek szükségessége nagyban függ a probléma forrásától is. A tapadóhidak, mint azt nevük is elárulja, két különböző felület közötti tapadási jellemzőket javítják. Kültéren és beltéren is egyaránt használható, többnyire folyékony halmazállapotú anyag, mely használatának célja, hogy megnövelje egy adott felület tapadási tulajdonságait, hogy az új burkolat gond nélkül megragadjon rajta. Ezek a kötőanyagok nem csak egyenletesebbé teszik az alapfelületet, de csökkentik annak nedvszívóképességét is. A tapadóhidak kiválóan bevethetők festék, vakolat felhordására kül-, és beltéren egyaránt, de ami igazán fontos a mi szempontunkból az az, hogy felületi hibák javítása előtt beton és habarcsfelületek, gipsz stb. tapadásjavító alapozására is megoldást jelent. A betonjavítás szempontjából a cement alapú tapadóhidakat kell megemlíteni, hiszen ez a terméktípus nem csak egy jól kezelhető tapadási felületet hoz létre, hanem az ezzel kezelt felületek hatékonyabban ellenállnak a korróziónak, hiszen a betonacél javítására is alkalmasak.

Fontos szempont, hogy a tapadóhidakkal nem váltható ki a megfelelő alapozás, főleg a nagy nedvszívóképességgel rendelkező felületeken, így minden esetben még a tapadóhíd felvitele előtt érdemes mélyalapozót is használni.

 

tapadóhíd használata betonjavításhoz

A betonozás, és a betonjavítás viszonylag egyszerű feladat, ám mindig érdemes megfontolni a szakemberek segítségét

 

Az SK Márkabolt webshopjában többféle betonjavító anyag és tapadóhíd közül válogathat, hiszen minden nemű problémára a megoldások széles választékát kínáljuk. Ha szeretne termékeinkről többet megtudni akkor olvassa el részletes termékleírásainkat, blogcikkeinket, vagy vegye fel velünk a kapcsolatot, és mi segítünk Önnek kiválasztani a legmegfelelőbb termékeket.



címkék:
Címkék