Keresés...
Menü
Az Ön kosara üres.
Végösszeg:
0 Ft

Fal injektálás

2020. december 21
1390
Fal injektálás

Kevésbé közismert fogalom az injektálásos falszigetelés, azonban annál inkább hasznos metódust takar ez a kifejezés. Az injektálás, vagy vegyi falszigetelés az utólagos szigetelési eljárások közé tartozó módszer, mely az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvend, mivel olcsó és könnyen elvégezhető procedúra.

 

Az injektálás célja

Noha a fal injektálás az egyszerűbb munkálatok közé tartozik a házfelújítás során, mégsem szabad azt szakértő nélkül végezni, hiszen tapasztalat híján akár pénzkidobás is lehet a befektetett munka eredménye. Az injektálást elsősorban a vízszigetelés érdekében szokás alkalmazni, melynek során egy krém, vagy hab állagú anyagot juttatnak a falba, mint például a Sikadur-52 Injection, Sikadur-53, SikaMur-InjectoCream-100, Sika Injection-101 RC stb., melyeket természetesen megtalálhat az SK Márkabolt webshopjában számos egyéb termék mellett. Az injektáló anyagok a falba juttatva hatékonyan terjednek szét, kitöltik a réseket, és a bejuttatást követően megnő a térfogatuk, ezzel tömörebbé, stabilabbá téve a falakat, vagy az alapot.

 

Mi is az az injektálás?

A falak és aljzatunk között jó minőségű vízszigetelésnek kell lennie, hogy a betonalapból a nedvesség ne kerüljön be a falakba, ennek meghibásodása esetében utólagosan pótolni kell a szigetelést, amely az injektálással orvosolható. A fali injektálás a házak falában, vagy alapzatában keletkezett károk kijavítására szolgál. A nedves és könnyen megsüllyedő talaj a falak megrepedezését okozhatja, melynek megállítására születtek az injektáló anyagokat. A különböző típusú termékekkel az említett probléma akár előzetesen is kezelhető, de már a repedések megjelenése után is megoldhatóak a felmerülő nehézségek. A fali injektálás utóbbi években feltörekvő népszerűségét pedig abban érdemes keresni, hogy az injektáló habarcsok bejuttatása nem jár különösebb felfordulással, nem szükséges a falakat megbontani, így anyagi szempontból is megéri ezt a módszert alkalmazni.

A nedvesedő falak már azelőtt jelzik a problémát, mielőtt az első repedések megjelennének, ugyanis ez esetben gyakran tapasztalható a falak penészedése, kívül, belül, mely nemcsak esztétikailag kellemetlen, de egyészségügyi szempontból is veszélyes, sőt a falak hőszigetelőképességét is jelentősen lerontják, így megnőnek a rezsiköltségek is. A legszembetűnőbb probléma persze a falakon megjelenő repedések és lyukak, a vakolat málása, festés felpúposodása. 

 

fal injektálás , vagy vegyi falszigetelés

A falak hibáinak kijavítsa esztétikai szempontból is fontos lehet, ám nem mindegy milyen módszerrel akarjuk a felmerülő problémát kezelni

 

Számos előnyös tulajdonság

Az injektálóanyag lényegében egy szigetelő krém, vagy habarcs, melyet a falba kell juttatni, s ezt követően megkeményedve tölti ki a megjelenő réseket, repedéseket, mindezt úgy, hogy ezek a gyártmányok hidrofóbok, azaz víztaszító tulajdonsággal is bírnak.  Az injektálás ezen túlmenően számos előnyt hordoz magában, melyek közül a legfontosabbak között kell megemlíteni a kitűnő penetrációs képességet, oldalirányba kb. 10 cm-et, míg lefelé akár 15-20 cm mélységben is terjedni tudnak. Az injektálóanyagokat nem szükséges hígítani, ami azért fontos, mert így nem kerül a falba plusz víz. Ezek a termékek sav és lúgállóak, metanolt nem tartalmaznak. Az egyik legköltéshatékonyabb utólagos szigetelési eljárás, hiszen csepegésmentesen lehet ezeket közvetlenül a furatokba pumpálni, aminek köszönhetően előre felmérhető, hogy körülbelül mennyi anyagra lesz szükség, s a szigetelés nem vonja magával a falak megbontását. Mindezen túl az injektálóanyagok árszabása is kedvező, mely kiegészül azzal, hogy elég egyszer elvégezni a szigetelést, mert már ez is teljes eredményt hoz.

Az injektálás könnyen elvégezhető feladat akár otthoni keretek között, csupán injektáló szereket, kompresszort és egy fúrógépet igényel a munka, no meg persze tapasztalatot és hozzáértést. Ha nem biztos abban, hogy maradéktalanul el tudná végezni az utólagos szigetelést, akkor ne kezdjen bele, bízzon meg szakembereket, hiszen könnyen kudarcba fulladhat a munka.


Ajánlott termékeink >

címkék:
Címkék